Skip to main content

De hangmatten van Amazonas komen uit Brazilië.
In Brazilië leven meer dan 30.000 kinderen op straat, vaak volledig aan hun lot overgelaten. Elke dag vechten ze voor hun leven en tegen honger, kou, prostitutie en drugs. Ze leven in constante angst voor gewelddadige aanvallen van bendes en politie.

Om deze straatkinderen een menswaardig bestaan ​​te geven werd in 1994 de vereniging ‘Der Kleine Nazareno’ opgericht. Zo ontstonden er in de afgelopen twintig jaar twee Nazareno-dorpen. Vandaag de dag bieden ze een thuis voor meer dan 110 kinderen.

In de Nazareno-dorpen, buiten de centra van Fortaleza en Recife, krijgen deze kinderen een thuis waar ze 24 uur per dag terechtkunnen. Iedereen gaat er naar een door de staat erkende lagere school en nadien kunnen ze ook naar een middelbare school. Vanaf 15 jaar worden de lessen aangevuld met een praktische beroepsopleiding.
Nadien worden ze geholpen bij hun zoektocht naar een job en stap voor stap begeleid tot ze op hun eigen benen kunnen staan.

Een delegatie van AMAZONAS leerde dit project tijdens een van hun bezoeken aan Brazilië kennen. Ze waren onmiddellijk overtuigd van de positieve invloed van Der kleine Nazareno. Daarom kozen ze om dit project ieder jaar met 20.000 euro te financieren.
AMAZONAS ondersteunt dus niet alleen de vooruitgang van Brazilië door te kiezen voor een fairtrade hangmatproductie, maar ze creëren ook een toekomst voor Braziliaanse straatkinderen. 

AMAZONAS onderhoudt heel nauwe contacten met de oprichter en de plaatselijke directie.

Door te kiezen voor een kwalitatieve hangmat van AMAZONAS, steun je dus onrechtstreeks ook een mooi project in Brazilië.

Leave a Reply